13 March 2011

Katarīna un Arčibalds

Šodien pabiju mazā paradīzē - suņu izstādē " Latvijas uzvarētājs 2011", jo TIK daudz suņu puikas un meitenes vienuviet vēl nebija nācies sastapt. Tad nu pilnīgi apgarota un ar nebeidzamu smaidu sejā slīdēju gar ringiem un priecājos par visiem četrākainajiem, īpaši par augumos raženajiem un spalvainajiem.
Tā nu satiku arī Katarīnu un Veimāras īsspalvaino putnu suni Arčibaldu (1 gads un 9 mēneši), kas bija atbraukuši no Liepājas.
Pavisam nesen Katarīna ar Arčiju bija divatā "kontakta stiprināšanas" pastaigā. Divas stundas cilpojot pa pakalniem, pļavām un tālo mežu, kur izpētīja zaķu, lapsu, dažādu grauzēju un stirnu  pēdas. Beigu beigās sunim acis spiedās uz āru no iespaidu pārpilnības un abi nolēma mājās iet pa pludmali. Izgāja piekrastē, paspēlējās ar bumbiņu un saimniece palaida Arčiju, lai skrien un tad izdomāja, kas, diez, būs, ja viņa izliksies par beigtu?
Nolikās sniegā guļus un nekustējās. Arčiblds atskrien - dip, dip dip, paosta viņu, pabaksta ar savu slapjo degunu un sapratis, ka saimniece ir dzīva, metās viņai blakus vārtīties un novārtīja no galvas nost cepuri! Paķēra to un metās skriet prom kāpās un ar nešpetnu ģīmi lūkojās atpakaļ, ko viņa tagad darīs? Pirmais,  protams, viņa dzinās pakaļ un mēģināja Arčibaldu noķert, bet šis tik paskrien nostāk - cepure uz viena zoba un acis lielas! Katerīna sapratusi, ka noķert viņu nevar, izdomāja, ka jāapmuļķo mīlulis.
Ieraudzīja sniegā ieputinātu burciņu un lēnām lavijās tai tuvāk. Piegāja tai klāt, pieskarās briesmīgajai burciņai un leca nost un tā vairākas reizes. Līdz Arčibalds neizturēja, pameta cepuri un nāca skatīties, kas tur par tādu brīnumu !!! Tikmēr Katerīna dieba pēc savas cepures, bet suns pakaļ, tikai šis bija aizmirsis, kur to nolika.  Tā nu Katerīna apveda ap stūri ātro un veiklo Atrčibaldu! 
Pēc rakstura Arčibalds ir ļoti apdomīgs un viņam nepiemīt nevaldāmā mednieka temperamenta un viņš dievina tādu kārtīgu vaļošanos pa gultu, jo ik dienas tiek nostaigāti 10-12 km.
Tāpat Arčibalds jau ļoti titulēts suņu puika, jo ieguvis Latvijas un Lietuvas junioru čempiona titulu, kā arī ir titula Baltic Junior winner ieguvējs





Tālāk arī Jūs variet fotogrāfijās sajust izstādes gaisotni un pucēšanās nopietnību, jo katrs mīlulis tika safrizēts un atsvaidzināts savam nozīmīgajam izgājienam.































Pēc šī pasākuma esmu sasmēlusies īstu suņuprieku kādam laciņam :)

3 comments:

  1. Fantastiski skaistas bildes

    Marita & Bridžus

    ReplyDelete
  2. Tik amizanti suņi :D Skatījos un smējos!

    Nebeta

    ReplyDelete