17 February 2011

Nils un Leo

Man šis rīts sākās īpaši veiksmīgi, jo savā ceļā satiku Nilu un Leo (maijā paliks 5 gadi). Leo ir haskiju puika, kas pilnībā atbilst visām aprakstītajām šīs sugas īpašībām, jo pēc rakstura ir ļoti patstāvīgs un savā būtībā vienpatis. Dara tikai to, ko pats uzskata par vajadzīgu un uzskatāmi demonstrē savu neatkarīgo raksturu. 
Tā kā Leo ir enerģijas pārpilns, tad Nils ikdienas veic garas pastaigas, bet vasarā suņu puika var skriet līdzi ritenim, ar kuru pārvietojas viņa saimnieks. 
Principā Leo nekad nepaliek viens un viņa sabiedriskā dzīve sit augstu vilni, jo darba dienas viņam paiet modeļu aģentūrā STARSYSTEM, kur atrodas nepārtrauktā meiteņu ielenkumā. Tā, kā Leo ir īsts skaistulis ar gaiši zilām acīm un ne tik bieži sastopamo brūno kažoku, tad par apkārtējo uzmanības apliecinājumiem arī uz ielas nevar galīgi sūdzēties.
Lai vai cik patstavīgs Leo nebūtu, tomēr ir pāris reizes licis saimniekam tā nopietnāk satraukties par saviem gājieniem, piemēram, kad apēda kanapē maizītes plastmasas kociņu un radās zināmas bažas, vai šis irbulītis nenodarīs kādu skādi Leo puncim? Bet labs, kas labi beidzas.
Un tad viens no svaigākajiem Leo piedzīvojumiem bija pagājušajā nedēļā, kad pastaigas laikā viņš ielēca eļļas grāvī pie Duntes ielas benzīntanka un knapi izķepurojās ārā. Protams, kažoks bija kārtīgi apsmērēts un bija nepieciešams steidzami, ko darīt lietas labā, lai eļļu dabūtu prom un Leo nesāk to laizīt. Tad nu Nils iedomājās, ka lietu var glābt benzīntanka automazgātavā (hand made režīmā), kur Leo divas reizes mazgājās un 3 reizes skalojās, kamēr bija atkal tīrs.
Cilvēkiem, kas vēl tikai apsver iespēju par četrkājaino draugu izvēlēties haskiju, Nils iesaka noticēt visam, kas par šo šķirni rakstīts internetā un dažādos forumos, jo tā visa ir balta patiesība - viņi ir superenerģiski un supernenogurdināmi. Tā tomēr nav dekoratīva šķirne, jo bezgala mīļais suns pieprasa aktīvu saimnieka līdzdalību savā dzīvē.

2 comments:

  1. Tiešām ļoti neticams stāsts...
    Šim suņukam ir laimējies,ka ir tāds saimnieks...

    ReplyDelete
  2. shodien tieshi biju safocheeties juusu birojaa, nu sunjuks superiigs un tik draudziigs

    ReplyDelete