16 February 2011

Māris un Gabriela

Sakot lielo paldies Mārtiņam, iepazinos ar Māri (tautā viņu labāk varētu pazīt kā Kennys) un kurchāru meiteni Gabrielu Febuni Rio (2 gadi palika 9. februārī). 
Kāds tad ir stāsts par to, kā Māris tika pie Gabrielas? Jau kādu laiku esot kurchāra meklējumos un regulāri sekojot līdzi ss.lv sludinājumiem, vienu dienu viņš uzdūrās ziņai, ka pēc saimnieka lūkojas pēdējais kucēns no metiena. Tā bija Gabriela, ko sākumā saimnieki bija nolēmuši paturēt sev, bet pēc tam personīgu apstākļu dēļ, tomēr pārdeva, ar nosacījumu, ka jaunais saimnieks apmeklē visas izstādes un konkursus, jo Gabriela ir izcila savas sugas pārstāve. Šobrīd jau viņa ir junioru čempione savā šķirnē, kā arī iegūta 5. vietā kucēnu klasē izstādē kopumā, kas kurchāriem ir augsts sasniegums.
Gabriela nāk no lielas ģimenes, jo viņai ir astoņi brāļi un māsas, kas priekš vācu īssplavainajiem putnu suņiem ir samērā rets gadījums. 
Pēc rakstura suņu meitene ir ārprātīgi viltīga, piemēram, viņa zin, ka mājās nedrīkst gulēt dīvānos, bet tikai savā gultā, taču bieži vien, kad Māris nāk mājās un slēdz vaļā durvis, Gabriela it kā nāk no savas migas puses, taču pieejot pie dīvāna, viņš atklāj, ka tas vēl ir silts un Gabriela ir gulējusi tur.
Protams, Gabrielas kontā ir iekrituši arī pāris spēcīgi nedarbi. Priekš Māra tādi sāpīgākie ir sanākuši Ray-Ban briļļu sagraušana un apmēram 20 orģinālo mūzikas CD aiziešana nebūtībā, pie tam, tas ir noticis ļoti mērķtiecīgi no visas milzīgās disku kolekcijas izvēloties tikai pašus Māra iecienītākos mūzikas izpildītājus.
Tad vienu reizi Gabriela bija atradusi 15 kilogramīgo pārtikas maisu un pārlaimīgu sejiņu pusi notiesājusi, tā, ka saimnieku mājās sagaidīja viegli stenot un ar vēderu, kas līdzinājās bumbai. Pēc šitās milzu maltītes vajadzēja ievērot stingrāku diētu un garākus skrējienus, jo tieši tuvojās kārtējā izstāde, kas pieprasīja, lai Gabriela būtu formā olimpiskā.
Un vēl šodienas varonei šausmīgi nepatīk iet dušā, tādās reizēs viņa ar visām četrām atsperas pret dušas malu un pretojas līdz pēdējam, lai tik nebūtu jāmazgājas. Bet par Gabrielas vājībām noteikti var uzskatīt bumbiņas un kaķus, jo, ja ir vismaz viena no šīm divām lietām, tad nekas cits uz pasaules vairs nav vajadzīgs!

3 comments:

  1. Šī ir tiešām laba foto no Tava projekta. Patīk :)

    ReplyDelete
  2. saulains foto un saulains apraksts!

    ReplyDelete
  3. Burvīgā Gabija & foršais Kenijs!
    Paldies par rakstu :)Smaidu..

    ReplyDelete