31 July 2014

Londona un tās atelpas brīži.

Tā kā šobrīd aizlidot līdz Londonai ir tas pats, kas aizšaut uz Liepāju vai Tallinu, tad nu gribēju padalīties ar, iespējams, kādam noderīgu informāciju par Londonas kafijpauzīšu vietām. Šeit nepretendēju nekādā gadījumā uz kafijas ekspertes vai citādāk īpaši zinošas speciālistes titulu, bet gan tikai padalos ar vizuālu materiālu par redzēto un sagaršoto :). Mūsu kompānijai kafija ir vairāk kā "kārumiņš", nevis ikdienišķa nepieciešamība dienas sākumam, tāpēc lūkojāmies uz mājīgi izskatīgām kāju un galvas atpūtināšanas vietām.
Pirms brauciena pameklēju intenetā rekomendētās Londonas centra kafejnīcas un pārīti ieliku "must have" apmeklējumu listē, parējās piespēlēja nejaušība un konkrētās dienas atrašanās lokācija.

Uz pirmo noskatīto vietu devāmies visai mērķtiecīgi un ar parliecību, ka atrast to nebūs problēmas, jo ir pavisam tuvu Oxford street un to rajonu labi pārzinām. Taču realitātē, nonākot vajadzīgo ielu krustojumā, gaidītā kafejnīca Workshop coffee nav ieraugāma, bet tās vietā gozējas Benugo. Hmm...maza vilšanās te ir neizbēgama, bet, kas zin', varbūt vienkārši mainīts nosaukums, tāpēc ejam vien iekšā un noskatām omulīgu galdiņu pie loga. Vieta dizainiski ir izskatīga, plaša, ar labām bagetēm un sviestmaizēm. Mana cafe latte garšo gana ok, Aiga savējo ir dabūjusi ar lieso pienu, un te vairs garša nav tik iepriecinoša. Rodas šaubas, vai šī kafejnīca tiešām būtu tikusi Londonas top cafe sarakstā godīgā ceļā :). Ģirtam klasiski melnā pretenzijas nerada. 
Vieta numur divi - Kaffeine arī nāk no interneta ieteikumu topa. Atrodas divu minūšu attālumā no Oxford Circus un valdzina ar savu visai melno, askētisko dizainu, kur galdiņu un krēslu lomās ir dēļu kastes, kuras var bīdīt un stumdīt pēc nepieciešamības, kā arī kompānijas lieluma.
Te kafijas pagatavošai ir nopietna pieeja un filosofija, kas aprakstīta viņu mājas lapā. Taču mums abām ar Aigu par prieku un pārsteigumu reizē, sagaršojām savām lattēm izteiksmīgas medus notis. Vēl cukurainākai noskaņai ir arī aveņu ievārījuma burciņas uz katra galdiņa, no kurām var našķēties tāpat vien vai papildināt smalkmaizītes. Te var nogaršot arī pāris salātu veidu. Teiktu, ka šī ir vieta, kur gribas atgriezties vēlreiz.
Vietā numur trīs - Timber Yard, atrodas Covent Garden, un tajā nokļūstam apstākļu sakritības vārdā un glābjoties no lietus. Vēl viena ārēji melna vietiņa, bet kafejnīcas sirdī sajaucies vintage ar moderno. Ir galdiņi, kas salikti no vairākiem veciem koferiem + dēļizstrādājums pa virsu, bet ir arī pilnīgi klasiski galdi, kur baudīt izvēlēto dzērienu. Letes pie logiem ērtas un piemērotas apmeklētajiem ar datoriem. Zāles vidū ir "Friends" tipa omulīgais dīvāns un stikla grīda, caur kuru var lūkoties uz pagrabstāvā notiekošo. Jūsu kafiju te pagavos izskatīgi vīrieškārtas baristas.
Vieta numur četri - Speakeasy espresso & brew bar  - ļoti viltīgi paslēpies Soho rajonā, visšaurākajā iespējamajā ieliņā, bet ir meklēšanas un atrašanas vērts. Tur sastapsiet vislabāk atmiņā paliekošo baristu - atsaucīgu un komunikablu, ar enerģijas pilnām sviedru lāsītēm uz pieres, no nemitīgās kustības un koncentrētā espresso sastāva asinīs. Vienkārši ritīgi foršs čalis. Kafija + mandeļu kruasāns = izcils veids kā pārlaist milzu lietus gāzi.
Vietā numur pieci - Monmouth iekļūstam tikai ar otro piegājienu, jo pirmajā gājienā ieradāmies īsi pēc darba laika beigām 19.00, taču, tā kā tauta runā, ka Monmouth šobrīd ir Londonas TOP 1 kafijas lokācija, tad šo nedrīkst palaist garām.
Atrodas Covent Garden un ir tik populāra, ka jāgaida pat 15 minūtes rindā, līdz atbrīvojas vieta pie kolektīvā galdiņa. Šejienes piedāvātajai kafijai noteikti varētu sarakstīt slavas dziesmu, un viņu šokolādes triffeles garšo tik, tik nu tiiik kūstoši un maigi. Te cilvēks var atrast dienas devu pilnīgai labsajūtai. Tāpat galīgi netraucē ciešā saspiešanās pie kolektīvajiem galdiņiem ar vairākām nepazīstamām kompānijām, šoreiz tas ir absolūti ok, pat savrupajam latvietim :) Monmouth iegūst 10 punktus no 10!
Vieta numur seši - Workshop coffee ir tā, ar ko bija plānots šo kafejnīcu gājienu sākt, bet uz to brīdi Workshop bija pazudusi ielu krustojumā. Taču izskatās, ka tomēr mums tur bija jāiegriežas, jo pēkšņi vienā dienā braši tai soļojam garām un, tikai visiem trim saskatoties, bez liekiem jautājumiem, esam jau pie letes. Garšīgo kafiju pasniedz debeszilās krūzītes, un arī viņu mandeļu kruasāns ir trekni labs. Īpaša ekstra - ūdens ar gāzes burbuļiem bez maksas :) 
Tāds fināla secinājums par šo visu varētu būt, ka tie, kas iekļuvuši kādā topā, zināmu iemeslu dēļ tur pelnījuši arī būt :) Un lai Jums skaisti pavadīts laiks Londonā!
Te arī visi trīs kafijotāji un atpūtnieki laiskojas Hampstead Heath

1 comment:

  1. Un tagad ir neiespējami aiziet gulēt bez gardas kafijas.

    ReplyDelete