03 April 2013

Taizeme

Domāju, ka nav labāka laika kā 2013. gada aprīlis (joprojām ziema), lai gremdētos atmiņās un bildēs, kas tapušas daudz, daudz, daudz siltākā klimatā. Tāpēc izveidoju fotogrāfisku apkopojumu no 12 dienu brauciena pa Taizemes dienvidu daļu.
Viss sākās ar to, ka divas jaunkundzes (es un Aiga), kārtīgi padarbojušās vasarā, rudenī secinājām, ka pienācis laiks atpūtai un nekā nedarīšanai, bet kur, lai tādai lietai piemeklē vislabāko vietu? Īpaši ilgi nelauzot galvas, izlemjam par labu Taizemei un tās skaistajām paradīzes pludmalītēm, garšīgajam ēdienam un atsaucīgajiem ļaudīm.
Tad nu pašas nopirkām biļetes, pašas izvēlējāmies viesnīcu un varējām doties uz Puketu. Šoreiz lidojām caur Helsinkiem uz Bangkoku, un pēc tam vēl neliels iekšējais pārlidojums, un esam klāt! Nieka diennakts bez miega lidinoties, un pirmais, ko darām, ierodoties viesnīcā, dodamies kārtīgā diendusā. Pēc tās jūtam, ka atgriezies ir piedzīvojuma gars un laiks meklēt pirmās vakariņas no taiešu virtuves. Sev par lielu pārsteigumu atļaujos šeit necimperlēties, un mēs izvēlamies ielu ēstuvi, kas citā gadījumā liktos nesterila un baisa vieta, bet te iedrošina pilnie galdiņi un apetīti raisoša smarža. Un jāatzīst, ka arī pagatavotais ēdiens bija vairāk nekā labs un zināmās problēmās nelika ieslīgt. Vispār viena no lielākajām Taizemes vērtībām ir viņu virtuve, no kuras viss ir dikti garšīgs!
Man patika, kā Aiga teica: "šī brauciena atslēgas vārdi varētu būt - lietus, jo samērcēja līdz pēdējai vīlītei jau pirmajā vakarā un lika lēkāt pa peļķēm, kas sniedzās līdz potītēm. Tāpat tīģergarneles ķiplokmētelīšos, ko ēdām pēc iespējas biežāk. Zilais, siltais ūdens, kas sniedza relaksāciju gan acīm, gan miesai, un pāri visam, pilni mati vēja, traucoties ar ātrumlaivām uz kādu pasakainu "beachu"." No savas puses tam visam vēl pievienoju lielisku noskaņojumu visa brauciena garumā un vēlmi atgriezties šajā valstī, jo viss kopā bija tik labi, ka nevaru atrast nevienu sīkumu, kas nebūtu paticis. Kā arī daudz labāk saprotu, par ko runā cilvēki, kas vienmēr apgalvo, ka Taizemei ar vienu reizi ir par īsu :)
Tāpēc, lai šoreiz vairāk runā fotogrāfijas un mazāk vārdi. 
Sildieties kopā ar mums!


Un kur tad bez šiem rozā šņukuriņiem? Arī viņi visur piedalījās, visu redzēja un visu nogaršoja! Par visu sajūsminājās un piesaistīja nedalītu uzmanību ar savām pludmales aktivitātēm no citu tūristu puses!

6 comments:

  1. Super... sen jau gaidīju bildes!! Vairākās bildēs redzēju pazīstamas vietiņas, kur pati esmu pabijusi...vai, cik jauki gremdēties atmiņās! :)
    Zinu tikai to, ka gribu tur vēl,vēl,vēl un vēl!!!

    Laura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Es jau zināju, ka Tu priecāsies par šo galeriju un jauki, ka sanaca atgriezties pazīstamās vietās ;)

      Delete
  2. Taizeme sāk patikt arī man :)

    ReplyDelete
  3. cik Aiga smuki izskatās. :)

    ReplyDelete