23 August 2011

Anna, Dusja un Uma

Annu un abas erdeļterjeru meitenes Dusju (5 gadi) un Umu (2 gadi) noķēru Uzvaras parkā un kā izrādās Annas ģimenē šīs šķirnes pārstāvji ir iemīļoti jau divpadsmit gadus, pie tam Uma ir Dusjas meitiņa.
Dusjas dzimtene ir Ukraina un ceļš uz Latviju tika mērots ar vilcienu līdz Santpēterburgai, kur kucēnu paņēma audzētājas paziņa no Igaunijas un veda tālāk, lai Igaunijas vidū satiktos ar tagadējiem Dusjas saimniekiem un tad jau viņa varēja ceļot uz mājām Rīgā.
Abas dāmas ir ļoti draudzīgas, visu saprot un priecē saimniekus ar savu prātīgo raksturu, jo nekādus nedarbus nestrādā un liekas rūpes nerada.
Gan Dusjai, gan Umai nu dikti garšo sieriņš un desiņa, tāpēc ar šiem gardumiem viņas var viegli uzpirkt.
Mīļākās mantiņas ir zils pīkstošs gumijas kauliņš, krokodils un bumbiņa, pie tam abas prot lieliski mantas sadalīt un savā starpā strīdi par šo jautājumu neizceļas.
Kā jau mammucis, Dusja katru dienu Umai iztīra austiņas un acis, kā arī pieskata, lai Uma nestrādā muļķības, jo viņu uztver joprojām kā bernu.
Vēl abām ir kopīga iezīme, ka īpaši nepatīk kaķi un viņiem labāk mest abām dāmām krietnu līkumu, lai neizraisītu skaļu troliņu.


No comments:

Post a Comment