09 June 2011

Natālija un Leksa

Natālijas suņu meitene Leksa (4 gadi) ir aktivitātes kalngals ārā un viņai patīk pilnīgi visi suņi, kā arī labprāt uzturētu draudzīgus kontaktus ar kaķiem, tikai viņi to negrib, lai gan Leksa ir īpaši uzmanīga un nevienu nespētu ievainot.
Leksa ļoti labi apzinās tās lietas, kas nav atļautas, vienīgi tas neattiecas uz gulēšanu dīvānā, jo šo likumu tomēr zeltainā skaistule atļaujas neievērot. Un, ja tiek pieķerta šajā nerātnībā, tad izliekas, ka neko nezin un tā nav bijusi viņa, kas vaļājusies pa gultu.
Vēl Leksa ir sajūsmā par katru iespēju nopeldēties, tāpēc nesmādē arī purva melno ūdeni, no kura vienreiz iznāca arā kā skunks - melna ar vienu baltu svītru pār muguru. Pēc šīm izpriecām mazgāties vajadzēja vairākas reizes, lai kažoks atkal spīdētu un laistītos. Un, joprojām, ikreiz tuvojoties purvam, Leksa mēģina izmanīgi aizšmaukt uz melno ūdens bedri, tāpēc Natālijai arī jābūt īpaši acīgai, lai nepieļautu atkārtotu smērēšanos.
Tāpat Leksas lielākie svētki ir pirmais sniegs, kad tiek ķertas ar mēli sniegpārsliņas un lēkāts pa kupenām. 
Un saimniekiem galīgi nav jāsatraucas par to, ko likt Leksas pusdienu šķīvī, jo viņa ēd pilnīgi visu, bet pašas garšīgākās lietas Leksai liekas Selgas un auzu pārslu cepumi, rieksti, visi augļi, izņemot citronus un arī ogas, kuras viņa iemanījusies pati mežā pielasīt pilnu punci.

No comments:

Post a Comment