19 June 2011

Jau ļoti labu laiciņu vēlējos beidzot satikt kādu dalmāciešu pārstāvi un tāpēc šonedēļ uz Valmieru braucu ar lielu cerību to izdarīt. Un kārtējo reizi apstiprinājās, cik ātri mēdz piepildīties manas ieceres, jo pilnīgi neplānoti šodien ieraudzīju savā ceļā no veikala uz mājām Edgaru un viņa dalmāciešu puiku Rondi (5 gadi), kuriem metos pretī pāri ielai ar visiem smagajiem iepirkumu maisiem.
Rondis ir dikti aktīvs un mazliet nepaklaisīgs draudziņš, jo pārsvarā dara to, ko pats vēlas. Arī pašas gardākās lietas suņukam šķiet tās, ar ko mielojas saimnieki. Bet nu šokolādes konfekšu dēļ Rondis gan ir gatavs uz visu, gan kļūt tik paklausīgs kā jēriņš, gan ķepiņu pasniegt.
Vispār Rondis ir viens izdarīgs čalis, jo vienreiz aizbēga no vasarnīcas teritorijas, bet atgriezās jau pēc dažām stundām ar draudzeni. Vēl ir bijis gadījums, kad  Rondis pa kluso nočiepj no galda veselu gaļas gabalu un viens pats apēd to.  Kā arī Edgars atklāja, ka kopumā Ronda uzkrājumā ir diez gan liels skaits nedarbu, bet, kurš tad spēj tos visus atcerēties?!?


1 comment: