14 May 2011

Sanita un Tabo

Izspraucoties cauri milzīgajiem cilvēku pūļiem, kas laicīgi devās ieņēmt vietas rindā uz "Muzeju nakts" pasākumiem, caur Kronvalda parka kokiem ieraugu līksmu melnas astes luncināšanos. Tad nu sapriecājusies par potenciālajiem dienas varoņiem, paātrinu soli un panāku Sanitu ar labradoru puiku Tabo (5 gadi), kurš pie sava vārda ir ticis par godu dzimtas uzvārdam.
Tabo savā uzvedībā līdzinās lielam kaķim, jo mājās viņam ir atļauts gulēt un laiskoties, kur vien suņu puika vēlas. Viņa gastranomiskā vājība ir žāvētas vistiņas un to dēļ viņš pat ir gatavs pārkāpt likumus, jo savas trešās dzimšanas dienas rītā saimniekam no galda nočiepa veselu vistu, bet neviens nespēja dusmoties uz jubilāru.
Principā, gandrīz katru dienu Tabo pastrādā kādu mazu nedarbiņu, bet viens no tādiem jautrākajiem bija vienā vasaras dienā, kad Tabo aizbēga no Zvejniekciema mājas un uzminiet, kur saimnieki viņu atrada?!? Melnais skaistulis tika atrasts starp divām meitenēm pludmalē, kas sauļojās un Tabo viņām laizīja muguras :).
Tad vēl Ziemassvētkos Tabo bija izēdis divus kilogramus piparkūku mīklas no Sanitas māsas čemodāna, kamēr viņa aizgājusi pastaigāt pa pilsētu, diemžēl šī našķošanās nenāca par labu suņuka puncim, jo mīkla vēderā vēl rūga un vēders kļuva lielāks un lielāks, tāpē vajadzēja krietni nomocīties divas dienas.
Bet, ja kāds grib kopā ar Tabo uzspēlēt futbolu, tad jārēķinās, ka Tabo spēlē pēc saviem noteikumiem - viņš noķer bumbu un ierok zemē, un pats uzguļas virsū.

No comments:

Post a Comment