16 May 2011

Kristīne un Puškins

Vakardien izlasot ziņu portālā draudošo virsrakstu, ka tuvākajās dienas gaidāms ilgstošs lietus, pirmā doma, bija par to, kā gan dabūšu rītdien suņu bildi?!? Bet, ak cik milzīgs bija atvieglojums, ka no rīta atverot acis, nedzirdēju lietus pakšķēšanu pret palodzi.
Tad nu meklējumus šodien kopā ar uzticamo kompaljoni Aigu uzsākām Vērmaņdārzā un metot jau otro aplīti, ieraudzījām mazo sprigano toy pūdelīti Puškinu (7 mēneši) un viņa jauko saimnieci Kristīni.
Kaut kā dzīvē tā sagadījies, ka agrāk Kristīne dzīvoja uz Puškina ielas un arī Puškina daiļrade ir tuva viņai, taču dodoties pakaļ suņukam, Kristīne vēl par vārdu nedomāja, tikai paņemot rokās mēnesi veco čirkaino kucēnu, viņa saprata, ka tas ir izspļauts Puškins :). Un šim vārdam ir arī tāda laba īpašība, ka visi to atceras.
Mājās Puškins ir ļoti mierīgs, paklausīgs un izcilas uzvedības paraugs, taču, kad tiek ārā, tad rāda savu atraktivitāti un skriešanas ātrumu.
Diemžēl suņu puikas mazais ķermenītis ir ļoti trausls un vienreiz lecot ārā no gultas, Puškins salauza kājiņu. Tad nu vajadzēja braukt uz Beinerta klīniku, kur Puškinam kājā ielika vienu stieni, lai kauls pareizi saaugtu kopā. Un kā Kristīne smejas, Puškina otrs vārds ir "Zelta puisēns", jo atveseļošanās prasīja ļoti lielus finansu resursus. Kā arī pēc šīs traumas suņuks bija spiests palikt miera stāvoklī veselu mēnesi un lai viņam nenāktos mājās garlaikoties, Kristīne savu mīluli ņēma somā visur sev līdzi.
Puškins ir gardēdis un vislabprātāk mielojas ar jēlām paipalu oliņām un arī vārīta vistas fileja viņam iet pie sirds. 
Taču no mantiņām Puškinam pati mīļākā ir plīša kaķītis, ar kuru kopā viņš ir sācis apzināties savu vīrišķību.
Šobrīd abi dienas varoņi ir pārcelšanās sajūtās un  tiek jau kārtoti visi nepieciešamie dokumenti Puškina izbraukšanai no valsts un Kristīne  arī apdomā balta brālīša iegādi Puškinam, kad abi būs iekārtojušies jaunajā dzīvesvietā.


No comments:

Post a Comment