02 May 2011

Jonatans un Amex

Šodien savos meklējumos izmantoju jaunu taktiku - nevis gāju un meklēju, bet apsēdos uz soliņa un gaidīju, kad suns pats atnāks. Tad nu pēc 25 minūšu drebināšanās vējā, starp krūmiem tālumā ieraudzīju Jonatanu un Amerikas stafordšīras terjeru Amex (3 gadi), tad nu steidzu pa īsako ceļu - pāri zālei, pie puišiem.
Amex vienozīmīgi ir izcils savas šķirnes pārstāvis jeb kā Jonatans teica: "Ļoti smuks čempions". Vēl nesen šis skaistulis bija īstās suņu meitenes meklējumos un atrada viņu tieši apmeklējot izstādes. Šajā pavasarī Amex piedalījās trīs izstādēs un visās ieguva 1. vietas, tad nu tagad viņam jābrauc parādīt sevi no labākās puses uz Igauniju un Lietuvu.
Pretstatā daudzu cilvēku priekštatam, ka šīs šķirnes suņi ir agresivitātes kalngals un ir, kas pat ieraugot viņu, met līkumu, Amexā mīt draudzīgs lāčuks, kas izceļas ar paklausību. Viņš arī bija pirmais no saviem brāļiem un māsiņām, kas iemācījās doties uz avīzīti nokārtoties. Kad bija vēl maziņš, tad gribēja likt lietā zobus un  dažkārt stiprāk iekodās rokas vai Jonatana biksēs, bet tagad uzvedībā ir pielīdzināms enģelim.
Amex jūtas ļoti atbildīgs par sava saimnieka drošību, jo vienreiz, kad Jonatanam virsū skrēja saniknojies rotveilers, Amex to aizturēja un nogāza zemē un turēja, kamēr atnāca rotveilera saimnieks un aizveda dusmīgo suni prom.
Amex vārds ir radies no American Express black kredītkartes, kas skaitās ļoti prestiža un īpaša lietiņa, nu gluži tāda pati kā Amex.


1 comment:

  1. Burvīga pavasarīguma bilde, gan tuvplāns gan tālplāns ir apburoši!

    Marita & Brigando

    ReplyDelete