24 April 2011

Inese un Rodžers


Inese un Tibetas mastifs Rodžers (1 gads un 2 mēneši). 
Ineses mīlestība uzplauka pret šīs šķirnes pārstāvjiem brīdī, kad ģimenes iepriekšējais mīlulis bija aizceļoji uz citiem medību laukiem un tika domāts par jauna suņuka iegādi. Tad nu izpētot ikvienas šķirnes izskatu internetā ss.lv sludinājumu portālā, visa ģimene vienprātīgi nolēma, ka vēlas Tibetas mastifu.
Rodžers ir kā mīļš lācēns, kuru gribās tik bužināt un spaidīt, un īpaši pievilcīgs viņš kļūst, kad tiek sasukāts kažoks. Viņš ir īsts ģimenes suns, kurš nevēlas palikt viens un vislabāk jūtas cilvēku sabiedrībā, jo, kad paliek viens, tad stipri saskumst. Lielos draugos Rodžers ir ar Ineses divgadīgo dēliņu, jo abi ir vienaudži un abiem kopā ir jautri.
Protams, Rodžers ir arī mazliet nerātns un viņam patīk sarakt ap māju bedres un ziemā, kad sniega bija tā pavairāk, suņu puika bija iemanījies arī pārvarēt sētas augstumu. Tad vēl nesen opis bija krāmējis malku un Rodžers, gribēdams šādā procesā ņemt dalību, pa kluso viņam aiz muguras čiepa malku un izveidoja savu malkas krāvumu. Un labāk tomēr lietas neatstāt bez pieskatīšanas, jo Rodžers šādas izdevības nelaiž garām, piemēram, aizmirsta lāpstiņa bērnu ratos ilgi tur viena nepaliks.
Taču savā uzvedībā Rodžers ir īsta miera mika un sadusmojas tikai tad, ja kāds traucē viņu svētās diendusas laikā. Un vēl viņš saimniekus priecē ar to, ka principā nemaz nemet spalvu, tāpēc pēc Rodžera ciemošanās istabā viss paliek tīrs.


No comments:

Post a Comment