14 January 2011

Juris, Ringo un Īrisa

Šo dienu varu uzskatīt par īpašu, jo pirmo reizi dzīvē iepazinos ar īru vilku suni Ringo (3 gadi), viņa labāko draudzeni Īrisu (2 gadi) un sirsnīgo saimnieku Juri. 
Ja Jūs redzētu ar kādu aizrautību un degsmi Juris man stāstija par saviem mīluļiem, tā, ka droši varu apgalvot viņam tie ir lieli dārgumi.
Īru vilku suņi pirmsākumos tika dēvēti par karaļu suņiem, bet mūsdienās tie ir karaļi starp citām suņu šķirnēm (King of Dogs and Dog of Kings).
Citāts no Islandiešu sāgas "Niala" par īru vilku suni (970-1014.g.) “Gribu tev uzdāvināt suni, ko atvedu no Īrijas. Suns ir milzīgs un līdzvērtīgs cilvēkam. Bez tam viņam piemīt cilvēcisks saprāts, viņš rej tikai uz taviem ienaidniekiem, bet nekad – uz draugiem. Viņš izprot cilvēka mīmiku un šī cilvēka attieksmi pret tevi. Viņš tevis dēļ būs gatavs iet nāvē.” 
Ringo ir dzimis Somijā ļoti īpašā datumā -  07.07.07. un Juris pats devās uz Somiju iepazīties ar suņu puiku, lai redzētu vai tas viņu pieņems kā nākamo saimnieku.
Ar ziķerīgo vesthailendas terjeru meiteni Īrisu Ringo satiek lieliski, kam par iemeslu varētu būt augumu atšķirības un pretējie raksturi -  Īrisas straujums un vieglprātība pret Ringo nosvērtību un apdomīgumu.
Jurim jau vairāk kā 30 gadus mājās vienmēr ir bijuši 2 suņi. Un no tiem  divi suņu pāri nodzīvoja veselus 15 gadus. Bet neskatoties uz milzīgo pieredzi kopdzīvē ar suņiem, tikai ar Ringo ienākšanu ģimenē Juris sapratis, ko nozīmē suns - cilvēka draugs!
Tas bija vienreizējs skats, kā Ringo mīļi un mazliet kautrīgi pieglaudās saimniekam klāt...




7 comments:

  1. plushkjains iespaidigi gigantisks krashnjums :) un tik dzildomigs skatiens..

    ReplyDelete
  2. Šajās fotogrāfijās tiešām atspoguļojas īslandiešu sāgas vārdi!

    ReplyDelete
  3. Neviltota mīlestība...

    ReplyDelete
  4. es saimnieka vietā noteikti to otro bildi liktu rāmi un pie sienas.. :)

    tieši to es taisos darīt ar savu Lienes fotogrāfēto bildi :)

    ReplyDelete
  5. Anete, man ritīgs prieks dzirdēt, ka Tava un Niksona bilde būs pat pie sienas :)

    ReplyDelete
  6. Bilde man tiešām ļoti patīk, un tā ir viena no nedaudzajām kopbildēm man ar Niko..jo parasti es fotografēju.. :)

    ReplyDelete