20 July 2011

Nadežda, Goša un Senja

Šodienas varoņus Nadeždu ar Skotu terjeriņiem - gaišo Gošu (2 gadi) un melno Senju (2 gadi) jau biju noskatījusi sen, tik vēl nebija visi apstākļi sakrituši tā, ka tieku pie viņu bildes. Goša ir dzimis Krievijā, savukārt, Senja ir atbraucis uz Rīgu no Baltkrievijas.
Abos draugos mīt īsts mednieku raksturs, tāpēc arī abi ir piedalījušies mācību medībās, kurās Senja uzreiz seskam ķērās pie kakla, kamēr Goša vairāk izpētīja kopīgo situācijas nopietnību.
Vēl abi divi ir regulāri izstāžu apmeklētāji un tajās kļūst par sīviem konkurentiem, jo ir vienas vecuma grupas un šķirnes pārstāvji. Vienīgi nedaudz labāk šajā lietā veicas Senjam, jo viņš jau ir Baltijas un Krievijas čempions, bet arī Gošām ir jau pirmais tituls - Latvijas čempions.
Tāpat kopš šī pavasara abi terjeriņi ir kļuvuši īpaši sportiski un nodarbojas ar adžiliti - šķēršļu pārvarēšanu uz laiku un precizitāti. Taču brīžos, kad abiem uznāk spēlēšanās noskaņojums, tad Senja priekšroku dod mantiņām, bet Goša atkal ir liels skrējējs un savu enerģiju atstāj tāda veida aktivitātēs.

No comments:

Post a Comment