11 June 2011

Piret un Nio

Kur gan citur šodien jau pašā rīta agrumā es varēju doties, ja ne uz Skonto stadionā notiekošo Starptautisko šķirnes suņu izstādi. Un liels bija prieks iepazīties ar Piret un leonbergeru Nio (1 gads un 8 mēneši), kas atbraukuši no Igaunijas un dzīvo netālu no Tallinas.
Pati šķirne jau bija liels jaunums manām acīm, jo pirmajā brīdī to noturēju par ņufaundlendu, lai gan jau  nav stipri tālu no patiesības, jo leonbergers ir ņufa un Pireneju kalna suņa krustojums un šo šķirni izveidoja Leonbergas pilsētas mērs 19. gadsimta 30to gadu beigās, kura mērķis bija iegūt lauvai līdzīga izskata suni, jo lauva bija pilsētas simbols.
Nio ir draudzīgs un ļoti mīl cilvēkus un sabiedrību, kā arī speciāli apmācīts glābšanas darbiem uz ūdens, jo ūdens ir viņa lielā kaislība un prieks.
No rotaļļietām viņam patīk pilnīgi visas un Nio īpaši nešķiro, kura labāka vai mīļāka, bet pašas, pašas iekārojamākās ir tās mantas, ko nedrīkst aiztikt, piemēram dažādi dārza atribūti, kuri tā vien uzprāsās pēc pārnešanas uz citu vietu.
Vēl Nio ir Igaunijas junioru čempions un arī mūsu saruna sanāca tāda īsāka, jo abiem dienas varoņiem bija jāskrien uz savu šodienas izstādes iznācienu, bet es devos mājās turot visus četrus īkšķus par viņu veiksmi!

No comments:

Post a Comment