21 June 2011

Mārtiņš, Valts un Ringla

Mārtiņš, Valts un čigānmeitēns Ringla (8 gadi), kura pie sava skanīgā vārda ir tikusi pateicoties melnajam kažokam un Ērika Ādamsona stāsta galvenajai varonei. Ringla ir ņūfaundlenda un lendzīra krustojums, kas raksturā atgādina mīļu lācēnu un visas dzīves laikā tikai vienreiz redzēta dusmīga, kad viņai uzbruka cits suns.
Ringla ļoti uztraucas par bērnu drošību, tāpēc pat karstākajā vasars dienā ir gatava dārzā gulēt atklātā saulē pie mazuļa ratiņiem, lai tik mazajam būtu nepārtraukta apsardze. Tāpat, lai gan nav speciāli apmācīta glābšanai uz ūdens, tomēr instingti ir aktīvi un peldoties kopā ar cilvēkiem, suņu meitene peld tiem apkārt un dzen krastā. Vēl viņa ir ļoti, ļoti gudra dāma, kas lieliski atpazīst ģimenes locekļu vārdus.
Pavisam interesanta ir Ringlas rīcība, ja viņai gadās saskumt pēc kāda ģimenes locekļa, tad viņa paņem attiecīgā cilvēka vienu čību un aiznes pie mājas vārtiņiem viņam to pretī.
Kā arī neparasts fakts, ka Ringlas spalva garākajā vietā sasniedz veselus 23 centimetrus un viņai ir dikti glītas gofrētas spalvas biksiņas. Tāpēc nemaz nav ko brīnīties, ka Ringlas draugu pulciņas viņas pastaigu vietās iesaukuši melno skaistuli par modeli :).

No comments:

Post a Comment