24 May 2011

Dainis, Sise un Mona

Šodien atklājot savu slaveno grieķu salātu sezonu, nojautu, ka diena varētu izvērsties ļoti veiksmīgi un tā arī notika, jo pašā pilsētas centrā pusdienaslaikā ieraugu Daini ar veselām divām afgāņu kurtu meitenēm - Sisi - (7 gadi) un Monu (4 gadi) un ticiet man, tas nav īpaši ikdienišķs skats un situācija.
Visa kompānija dzīvo Ventspilī un mājās bija palikusi vēl Sises māsa, kas vienlaicīgi ir arī Monas mamma, jo viņai ne īpaši patīk tik gari izbraucieni. Dainis jau apmēram 20 gadus ir kopā ar afgāņu kurtiem un lieliski pārzin šīs šķirnes specifiku. Tāpēc viņa  suņu meitenēm ir arī sava mājas lapa - www.vendimar.lv, kur ikviens var pasmelties informāciju par viņu sasniegumiem izstādēs un citiem jaunumiem. Pēdējās sacensības abām dāmām bija Lietuvā un tur Mona kārtējo reizi aizstāvēja savu čempiones titulu.
Suņu meitenes ir ārkārtīgi mīlīgas, taču Mona ir žiperīgāka un aktīvāka, bet Sise prātīgāka. Mājās meitenēm ir kaķis Pokemons, ar kuru satiek ļoti labi, bet svešos minkas gan patīk padzenāt un, ja izdodas kādu noķert, tad pavaļāt ar ķepām pa zemi.
Savā uzvedībā viņas ir gandrīz priekšzīmīgas, tikai ir viena vājība abām - plastmasas puķu podi. Pie tam suņu meitenes ir tik nadzīgas, ka izceļ puķi no poda laukā un "ham, ham, ham"  pašu podu sagrauž, tāpēc saimnieki tagad ir pārgājuši tikai uz smagajiem māla puķpodiem.

3 comments:

  1. Es jau domāju, ka esi bijusi Ventiņos, bet nekā... ;)

    ReplyDelete
  2. Edgar, būšu šonedēļ arī Tavā pusē :)

    ReplyDelete
  3. Kad? Kur? Cikos? Kāpēc? :)

    ReplyDelete