27 May 2011

Sanita, Panda un Robijs

Šodien devos ciemos uz Pārdaugavas pusi pie Sanitas un viņas diviem angļu bulterjeriem - Pandu (6 gadi un balta) un Robiju (2 gadi).
Panda Bear Provokacija jeb mājās saukts par Pandu, Lāci vai Lācīti, jo Sanitas mīļākais dzīvnieks ir lācis Panda. Panda ir bulterjeru puika, kurš dzimis Lietuvā, bet trīs mēnešu vecumā atbraucis uz Latviju un te dzīvo vēl šobaltdien. Patiesība Panda ir ļoti, ļoti gaidīta dāvana no vīra Sanitas dzimšanas dienā pirms sešiem gadiem, taču pirms suņuka ienākšanas ģimenē, Sanitai vajadzēja pamatot ar PowerPoint prezentāciju, kāpēc ģimenei nepieciešams četrkājains draugs un, kāda būs dzīve kopā ar viņu.
Tagad Panda dzīvo četru bulterjeru ģimenē un tā, kā ir vecākais no visiem, tiek dēvēts par Virssuni. 
Pandas mājās valda viņa iedibināta kārtība, viņš, būdams gudrs un paklausīgs puika, skolo jaunākos suņus Meski, Tīģeri (šodien viņi bija Cēsu mājās) un Robiju, kuri viņa autoritāti akceptē bez ierunām.
Katru rītu Panda kopā ar saimniekiem brauc uz darbu, kur „strādā“ mīkstā oranžā dīvānā, laipni sagaidot kurjerus un pastniekus, kā arī citus biroja apmeklētājus, kuri sākumā no Pandas baidījās, bet, iepazīstoties, kļuvuši par labiem draugiem.
Pandas mīļākā nodarbe ir pastaigas un TV skatīšanās. Īpaši viņam patīk Animal Planet un dažādas filmas ar zvēru piedalīšanos. Pēc seriāla „Reksis“ noskatīšanās, arī mājās tika ieviesta jauna spēle ar tādu pašu nosaukumu – „Reksis“. Spēle ir ļoti vienkārša: saimnieks noslēpj mantu, Panda to meklē. Šo spēli Panda varētu spēlēt bezgalīgi, jo tā tik ļoti patīk!
Par izcilu uzvedību, Panda tiek cienāts ar viņa mīļākajiem ēdieniem: svaigu gurķi, biezpienu, arbūzu vai meloni.
Pandas motto: Dzīve ir jāizbauda!
Raibais skaistulis - Naughty Banderas of Excalibur savu mājas vārdiņu ieguvis, pateicoties Robijam Viljamsam un tiek saukts par Robiju. Četru bulterjeru ģimenē, viņš ir visjaunākais – pastarītis, tāpēc tiek saukts arī par Kucēnu un Mazulīti, kas skan īpaši komiski viņu redzot, jo  Robītis ir 36 kg smags, tādā veidā apsteidzot visus pārējos ģimenes suņus.
Robijs ir Britu slavenākā bulterjera dēls, viņa tētis un vectētiņš tiek saukti par Anglijas un Amerikas lepnumu. Vectētiņš ir Savienoto valstu mediju uzmanības centrā - agrāk ar saviem izstāžu panākumiem, šobrīd viņš ārstē bērnus (canis terapija).
Robijam ikdienā mīļākā nodarbe ir sastrādāt nedarbus – sagrauzt visu, kas vien gadās pa ķērienam vai pēc sava prāta pārkārtot mājas interjeru. Viņš ir īsts vadu čalis, jo pieveicis vismaz 7 Nokias lādētājus un vairākus datorvadus un vienu pat vilka no viņa punča ārā ar endoskopu. Bez nedarbu strādāšanas, Robijs ir vēl atkarīgs no peldēšanas priekiem un neskatoties uz savu nopietno ķermeņa masu, ūdenī kustas super ātri, nu gluži kā ūdrs.
Robijam piemīt īpaša māka priecāties, viņa prieks ir neizsmeļams, viņš var priecāties par katru sīkumu un dara to tik sirsnīgi kā neviens. Viņš ir īsts mieramika, bučmūlītis un mīļumiņš.
Robija mīļākā delikatese ir ābola serde, ļoti garšo svaigs gurķis, sieriņš un viss, ko izdodas nočiept no galda.
Robija motto: Nekur nav teikts, ka to, ko nevarēja pirms sekundes, nevar arī tagad. Vajag tikai mēģināt!

P.s. Sveiciens un mīļš paldies Inesei, kas man pastāstīja par šīs dienas lieliskajiem varoņiem!


No comments:

Post a Comment