11 May 2011

Līva un Sorbuss

Nogaidot, kad dienas asā gaisma vakarpusē kļūst maigāka, kopā ar Aigu devāmies laukā un pat īsti vēl nesākot meklējumus, ieraudzījām Līvu un Sorbusu (3 gadi) otrā ielas pusē.
Sorbuss ir liels gudrinieks un ļoti apķērīgs suņu puika, jo vienmēr labi jūt situācijas, kad var kādu izmantot savā labā, piemēram, dabūjot kārumu, viņš paziņo, ka neko citu vairs neēdīs, ja netiks pie nākošā kāruma. Te gan viņš vairāk prot aptīt ap pirkstu ciemiņus, jo saimnieki ir jau atkoduši šīs viltības. Tāpat Sorbuss lieliski saprot, ja kāds runā par viņu, piemēram, ja saka, ka Sorbuss ir slikti uzvedies, tad austiņas pieplok pie galvas un actiņas nolaižas, tāpēc saimnieki smejas, ka viņiem jārunā krieviski vai angliski, lai suns nesaprastu.
Sorbusa ēdienkartes topā ir iekļuvuši svaigi vistu stilbiņi, piparkūkas, dažādi žāvējumi un vakardienas atklājums - zepta zivs, jo to viņš noēda pa tīro.
Mājās Sorbuss guļ tikai uz pufiem un nekad uz grīdas. Un reizēs, kad paliek viens pats, viņš aiznes saimnieka čību pie pufa, lai radītu sev viņa klātbūtnes sajūtu. Vienreiz gan četrkājainais draudziņš sadusmojās, ka atstāts viens un sagrauza divas pultis, bet tā visumā viņš savā uzvedībā ir īsts paraugzēns - draudzīgs un mīļš.



1 comment:

  1. Prieks par šīs dienas suni+saimnieci! Viens no viselegantākajiem tandēmiem projekta laikā! :)

    ReplyDelete