04 April 2011

Nikolajs, Glafīra un Agats

Nikolajs un krievu kurti -  Glafīra (3 gadi) un Agats (10 gadi) uzreiz tika pamanīti no manas puses, jo tik liela auguma suņus vienkārši nevar neievērot. Nikolaja ģimēnē šīs sugas pārstāvjiem jau ir ceturtā paaudze un abi ar sievu ir kopā ar krievu kurtiem vairāk kā 30 gadus.
Krievu kurti pēc savas būtības ir īsti medību suņi, tāpēc arī Glafīrai un Agatam zaķa vai stirnas noķeršana nesagādā nekādas problēmas. Taču pret cilvēkiem kurti ir superlabestīgi un uzticami draugi.
Glafīra ir ļoti sabiedriska un rotaļīga, savukārt Agats ir vairāk intraverts un visu pārdzīvo sevī. Ja, mājās ir kādas problēmas vai kāds ir apslimis, Agats to visu izdzīvo līdzi un pirms pāris mēnešiem no skumjām pats gandrīz nomira, jo uz debesu mājām bija aizgājis trešais ģimenes kurts.
Abi draugi katru dienu tiek baroti ar liellopu gaļu un saimnieki īpaši piedomā, lai viņu uzturs ir sabalansēts un veselīgs, tāpēc arī izvairās no sausās barības.
Kad pirms desmit gadiem piedzima Agats un viņa astoņi brāļi un māsiņas, saimniekiem bija pēc pāris mēnešiem jāveic dzīvokļa remonts, jo kucēni bija kārtīgi izbaudījuši bērnību un izplosījušies pa māju.Un arī Glafīras jaunību dienu nedarbu sekas ir jauns linolejs dzīvoklī.

2 comments:

  1. Wow,ku interesanti suņuki! Kā no krievu kņazu gleznām!

    ReplyDelete
  2. Skaistuļi, tiešām dižciltīgi & aristokrātiski, man bērnības pagalma kaimiņam ari tāds bija - superīgs un ātrs suns. Šķiet šķirne - precīzāk ir Krievu vēja suns: Borzoi / Russian Wolfhound / Psowaya Barsaya
    , radniecīgs Kurtiem.

    Marita

    ReplyDelete