16 March 2011

Kristīne, Bella un Ričijs

Kristīne, Bella - ar brūnajām austiņām (1 gads un dzimšanas dienu svin tieši šodien) un Ričijs (1 gads un 9 mēneši).
Papiloni ir pieskaitāmi pie dekoratīvām šķirnēm un viņu saknes ir meklējamas Francijā, liecības par ko joprojām skatāmas pazīstamu tā laika mākslinieku gleznās, kur mazie skaistuļi gozējās blakus saviem dižciltīgiem saimniekiem (pat Francijas karaļa Luija XIV ģimenes portretā). Papiloniem ir raksturīga taisna, zīdaina spalva un skaistās ausis, kas atgādina tauriņa spārnus, ka arī kuplā aste. Tulkojumā no franču valodas papillon nozīmē taurenis, un šādu nosaukumu šie sunīši ir ieguvuši tieši pateicoties savām skaistajām austiņām, bieži tos dēvē arī par taureņaušu suņiem.
Papiloni ir ļoti mīļi, tai pat laikā ļoti jūtīgi, stipri pieķeras saviem saimniekiem un prasa nedalītu uzmanību. Šādi sunīši nederēs cilvēkiem, kam trūkst laika ar viņiem nodarboties, jo ir ļoti aktīvi un prasa pret sevi ļoti lielu mīlestību.
Ričis un Bella paši nav rīdzinieki un šeit tikai ciemojas. Ikdienā viņi ir sastopami Zvejniekciemā, kur ir iespēja no sirds izskraidīties un spēlēties svaigā gaisā. Ričijs ir dzīvespriecīgs blēņdaris. Tāpat bezbailīgs un sevi uzskata par saimnieku, jo nepārtraukti grib visu sev, gan ēdienu, gan rotaļlietas. Sākumā Ričijs bija viens pats un lai viņa ikdienu padarītu jautrāku, viņa dzīvē nesen ienāca elegantā Bella.
Bella arī bija vienīgais mīlulis savā ģimenē, bet saimniekiem visu dienu esot prom un pārrodoties tikai vēlu vakarā, suņu meitene daudz skuma, jo papiloniem ir nepieciešams regulārs kontakts ar cilvēkiem. Tādēļ saimnieki, lai arī cik viņai bija pieķērušies, meklēja viņai jaunu ģimeni.
Tagad Bella un Ričijs ir īsti draugi un daudz laika pavada spēlējoties. Smieklīgi ir tad, kad abi draugi mēģina sadalīt savu mīļo plīša pīli un katrs ieķeras savā pīles galā un velk to uz abām pusēm. Bellas absolūti mīļākā rotaļlietiņa ir gumijas bumbiņa, ar ko viņa var spēlēties kaut pusdienu un blēņas viņa nestrādā nemaz, jo ir dikti apzinīga un dāmīga suņu meitene.
Ričijs un Bella ir ļoti dzīvespriecīgi, kā arī draudzīgi pret saimniekiem un citiem cilvēkiem, to apliecinot ar nemitīgiem centieniem sadot bučas un laizoties. Vēl abos skaistuļos mīt mednieku instinkts, jo īpaši Bellā, kura, piemēram, ciemojoties Rīgā pie šinšilu būrīša var pilnīgi izkust, kā gribētos tikt iekšā un nomedīt tos mazos grauzējus.
Lai suņukiem būtu stipri kauli un mūžam pilni enerģijas, viņiem tiek īpaši piedomāts pie maltītēm, kurās viens no iecienītākajiem ēdieniem ir griķi ar gaļu, kā arī, protams, suņu košļājamie kauliņi.



No comments:

Post a Comment