07 March 2011

Harys, Rafa un Mesy

Šodienas varoņi - Harys, Rafa (~5 gadi - gaišais suņuks) un Mesy(~6 gadi - raibais) ir atceļojuši uz Rīgu pirms 5 mēnešiem no Grieķijas. Visi trīs puikas šurpu lidoja ar Lufthansa aviokompāniju, kas, pēc Harys vārdiem runājot, par suņiem lidojuma laikā rūpējas vēl labāk kā par cilvēkiem, tāpēc viņiem pārbrauciens nekādas problēmas nesagādāja. To suņu saimnieks izskaidro tā, ka Lufthansa ir vācu uzņēmums un Vācijā suņiem ir ļoti lielas privilēģijas un vispār nozīmīga vieta sabiedriskajā dzīvē.
Un, ja Grieķijā temperatūra bija no +10 līdz +35, tad atbraucot uz Rīgu viņus sagaidīja -10 grādi. Protams, Harys bija nobažījies, kā abi draugi uzņems šīs pārmaiņas, bet, par laimi, viņi ir absolūtā sajūsmā, gan par aukstumu, gan sniegu, pa kuru lēkā un svaida pa gaisu.
Abus suņukus Harys ir paņēmis savā paspārnē no ielas, jo Rafu viņš ieraudzīja kādā rītā pie savas pludmales mājas Grieķijā un kopš tās dienas ir suņu puikas saimnieks. Savukārt, Mesy tika pamanīts uz ielas ar ļoti skumjām acīm, kas vēstīja, ka tiek meklētas mājas. Taču Mesy sākumā bija visai bēgulīgs, jo mājās kārtīgi saēdies, bieži vien izdomāja, ka pēc tam var doties klejojumos.
Rafa ir enerģijas pārpilns un dievina meklēt kaut ko ēdamu sniegā, jo uztver to kā spēli. Tāpat, ja iziet pastaigā parkā, tad konkrēto teritoriju uztver kā savu privātīpašumu un pārējie suņi tajā nav īpaši gaidīti viesi. Rafa arī nebaidās no kautiņiem un ir piedalījies cīņās, kur bijis viens pret 5 citiem suņiem. Kā arī, ļoti aizstāv savu draugu Mesy, ja redz, ka tam draud nepatikšanas.
Mesu atkal ir ļoti nebēdnīgs un gatavs visu laiku rotaļāties, tāpat nav vajadzīgs īpašs iemesls, lai viņš sāktu pa istabu lēkāt un spriņģot no priekiem.


No comments:

Post a Comment