09 February 2011

Jānis un Holy Josephine

Pirms pāris dienām portālā ielumode.lv bija ielikta bilde ar puisi un skaistu suni, vēl pie sevis nodomāju, eh, kā vajadzētu viņus kādu dienu samedīt savam projektam. Un man laikam ar savām vēlmēm jābūt uzmanīgai, jo nepagāja ne divas dienas, kad uz ielas es neredzu nevienu citu suni, kā Holy Josephine (2 gadi) un viņas saimnieku Jāni.
Ir ļoti interesants stāsts saistībā ar suņu meitenes vārdu un viņas ierašanos šajā pasaulē, jo Josephine dzemdībās ārsti konstatēja, ka viņas māte ir nevainīga - kas ir ļoti reta un gandrīz brīnumaina paradība, bet tomēr mēdz notikt. Lai palīdzētu Josephine nāk pasaulē, vetārstam nācās ķirurģiski iejaukties. Protams, Jānis brīnijās kā tas ir iespējams, bet ārsti stāstīja, ka tā ļoti retos gadījumos mēdzot notikt. Josephine bija vienīgais šī metiena kucēns, tā nu saimnieks nolēma viņu nosaukt par Holy Josephine.
Vēl Josephine ir īpaša ar faktu, ka ir vienīgā  melnbaltā vācu īsspalvainā putnu suņa pārstāve Latvijā, jo parasti konkrētās šķirnes suņi ir brūnraibi.
11. februārī suņu meitenei būs dzimšanas diena un tad viņai spīd vairāki kārumi un brauciens uz brīvdienu mājām Vecāķos, kur var kātīgi izskraidīties pa dabas takām.
Josephine ir savai šķirnei netipiski mierīga un ļoti labsirdīga - lieliski sadzīvo ar kaķi un bērniem, maz rej un nekad nav rūkusi, ļoti ātri sajūt svešu cilvēku dabu un nez kāpēc nepatīk tumšās ādas krāsas cilvēki . Vēl, neskatoties, ka suņu meitenes mamma un tētis abi bijuši braši mednieki, Josephine baidās no šāvieniem - medībām nederīga, lai gan baložus trenkāt ļoti patīk.
Vēl Josephine māk apēst milzīgu ābolkūku bez nekādām liecībām par tās eksistenci un ļoti garšo atdzesēšanai izliktas cepeškrāsnī ceptas pupiņas ar lasi. Kā arī viņai ir divas atkarības - ādas dīvāni un grāmatas. Kopumā Josephine ir izlasījusi (apēdusi) pieklājīgu vidusmēra latvieša bibliotēku un jo ķīmiskāka grāmata, jo lielākā cieņā tā ir lasītājai.



3 comments:

  1. tas skatiens!bezmaz jāraud!

    ReplyDelete
  2. jaa, un sunim arii :)

    p.s. smuks raxc

    ReplyDelete
  3. Ļooooti aizkustinoši un skaisti.

    ReplyDelete